2.7.59.9, 2018-10-09 10:11:18

De juiste bandenspanning.

Voor minder brandstofverbruik en meer veiligheid.

Een te lage bandenspanning veroorzaakt niet alleen meer brandstofverbruik en bandenslijtage, maar kan ook leiden tot oververhitting van de banden en in het ergste geval tot een klapband. Een te hoge bandenspanning doet dan weer afbreuk aan het rijcomfort en vermindert de grip vanwege het kleinere contactoppervlak.

Leichtmetallfelge Dakar, 8J x 18, Brillantsilber glanzgedreht

Kent u de juiste bandenspanning voor uw Volkswagen-bedrijfsvoertuig?

U vindt de juiste bandenspanning onder andere achter de tankklep van uw Volkswagen-bedrijfsvoertuig. Daar vindt u de waarden voor zowel zomer- als winterbanden.

Volkswagen Dashboard mit Reifenkontrollanzeige auf dem Display

De bandenspanningscontrole. Zicht op de druk.

Volkswagen Commercial Vehicles biedt voor vele modellen een optionele ​​bandenspanningsverklikker aan. Dit systeem waarschuwt u wanneer een van de banden te weinig luchtdruk heeft, binnen de systeemgrenzen. Het optionele bandenspanningscontrolesysteem werkt nog nauwkeuriger. Het geeft ook de gedetecteerde luchtdruk in elke band apart aan.

Merk op: beide systemen ondersteunen u bij de controle van de bandenspanning, weliswaar binnen de systeemgrenzen. Niettemin blijft het uw verantwoordelijkheid om de spanning regelmatig zelf te controleren.

Onze service voor u.