2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Ruitenwisserbladen.

Onderhoudstips voor een goed zicht.

Als uw ruitenwissers minder goed schoonvegen, hoeft u niet meteen nieuwe ruitenwisserbladen te kopen. Misschien kan het al helpen om de rubberlippen te reinigen. Hier leert u waarom minder meer is bij het reinigen, waarom u uw ruiten extra moet schoonmaken meteen na een wasbeurt in de carwash.

De drie gouden reinigingsregels.

 

  1. Spoel de ruitenwisserbladen af met zuiver water en een zachte spons.
  2. Trek de spons daarna eenmaal over het ruitenwisserblad.
  3. Minder is meer: reinigen is alleen nodig in uitzonderlijke gevallen, bij zichtbare verontreiniging.

 

Wist u dat?

De zwarte slijtageresten in de spons zijn geen vuil, maar grafiet dat als een glijlaag op het rubber zit en bij elke reiniging afgeeft. Door een afnemende hoeveelheid grafiet verhoogt de wrijving, waardoor het wispatroon verslechtert en de wissers gaan dokkeren over de ruit.

Zo voorkomt u strepen op de voorruit.

Ruitenreiniger
  • Wanneer de wissers vegen of strepen achterlaten, reinigt u de voorruit grondig, bij voorkeur met een originele Volkswagen-ruitenreiniger.  Zo verwijdert u vuil en andere verontreiniging, zoals strooizout.
  • Reinig ook de ruitenwisserbladen. Als die niet meer goed te reinigen zijn, moet u ze vervangen door een nieuw paar ruitenwisserbladen!
  • Beschadigde ruitenwisserbladen herkent u aan barstjes of poreuze plekken in het rubber. Daarnaast kunnen ook delen van de wislip loskomen van de rest van het ruitenwisserblad.
  • Ruitenwissers dienen een- tot tweemaal per jaar vervangen te worden. Originele Volkswagen-ruitenwisserbladen hebben onder andere een geïntegreerde slijtage-indicator, die u helpt te bepalen wanneer ze aan vervanging toe zijn.
  • Als de ruitenwissers na een wissel nog altijd lawaai maken, dan kunt u beter de wishoek laten controleren en eventueel aanpassen bij uw Volkswagen Commercial Vehicles Service Partner

Wees voorzichtig met hotwax en nanoverzegeling.

Heckansicht eines Multivan Business in der Farbe Deep Black in der Waschanlage

Na een wasbeurt in de carwash kan zich een dunne laag hotwax vastzetten op uw voorruit.  Hierdoor kunnen de ruitenwissers vegen achterlaten en gaan dokkeren. Reinig de voorruit en de ruitenwisserbladen grondig na een wasbeurt in de carwash, bij voorkeur met originele Volkswagen-ruitenreinigingsdoeken. Gebruik daarbij uitsluitend een waxoplossend reinigingsmiddel, en geen ontvetter.

Wist u dat?

Veel kleine steenslagschade kan het zicht hinderen, zowel bij fel zonlicht als in het donker. Maar de voorruit hoeft niet in alle gevallen helemaal vervangen te worden. Neem contact op met uw Volkswagen Commercial Vehicles Service Partner voor een prijsgunstige en snelle ruithersteldienst. Hij zal u graag uitleg verschaffen.

Meer tips over 'voertuigonderhoud'.

Onze service voor u.