Ein Pärchen steht mit dem Volkswagen Nutzfahrzeuge California am Strand und betrachtet den Sonnenuntergang.
Ein Pärchen steht mit dem Volkswagen Nutzfahrzeuge California am Strand und betrachtet den Sonnenuntergang.
Ein Pärchen steht mit dem Volkswagen Nutzfahrzeuge California am Strand und betrachtet den Sonnenuntergang.
Ein Pärchen steht mit dem Volkswagen Nutzfahrzeuge California am Strand und betrachtet den Sonnenuntergang.
California

30 jaar vrijheid. En het avontuur gaat voort.

California

30 jaar vrijheid. En het avontuur gaat voort.

De California. Synoniem voor onafhankelijkheid. Thuis op wielen voor miljoenen reizigers. En klaar voor nog eens 30 jaar onvergetelijke belevenissen.

Schrijft reisgeschiedenis: de California

1988 – het jaar waarin AC/DC hun dertiende album opnam. Waarin Rain Man in de bioscopen liep. En waarin de California op het CARAVAN SALON in Essen aan de wereld werd voorgesteld. Vanaf zijn eerste dag stond hij voor de grootst mogelijke vrijheid. Hij was gebaseerd op de T3 en bood dan ook een slim ruimteconcept op een zeer compact grondoppervlak. Zo reed hij zijn bestuurders veilig door de hoekige stegen van Italiaanse dorpen, door slingerende straten tot in de draaierige binnenstad van grote metropolen. Dertig jaar later is de flexibele camper nog steeds het lievelingshotel op wielen voor vele reislustigen. De California T3 uit 1988 werd intussen met het oldtimerlabel in de adelstand verheven. En de volgende generaties zijn goed op weg om dit hem na te doen.

Maakt spontaniteit nog comfortabeler: de Grand California

Wir sehen einen Volkswagen Nutzfahrzeuge Grand California 600 und einen Grand California 680 aus der Vogelperspektive.
Ein Volkswagen Nutzfahrzeuge Grand California steht auf einer Bergkuppe. Ein zweiter fährt im Hintergrund die Serpentinen hinauf.

Het maakt niet uit je je maandenlang op die grote reis verheugt, of last minute op een weekendtrip vertrekt: op vakantie mag het gerust van alles een beetje meer zijn, toch? Meer lekker eten. Meer slapen. Meer onvergetelijke belevenissen. En natuurlijk meer gemak. Daarom heeft de California ook een grote broer. Dankzij zijn vijf onafhankelijk van elkaar te gebruiken woonzones, inclusief badcel, is het in de nieuwe California haast net zo fijn vertoeven als thuis.

De nieuwe voertuigvarianten Grand California 6001 en Grand California 6801, die zijn gebaseerd op de Crafter, bieden royaal ruimte voor een mooie tijd samen, en voor alles wat je onderweg absoluut nodig hebt. Of dat nu je lievelingsoutfits, een paar dozijn knuffeldieren of drie surfboards en uitrusting zijn. Wanneer ’s ochtends de eerste zonnestralen door het optionele panoramadak priemen, blijf je graag nog even in de gezellige bedden doezelen. Een keukenblok met gasfornuis en twee pitjes en koelkast nodigen je uit om ook eens zelf streekgebonden lekkernijen voor de dag te toveren. In de gezellige leefruimte wordt er gegeten, gepraat, gespeeld en ontspannen. Wie liever de hele tijd buiten is, rolt snel de luifel uit en klapt de slim geïntegreerde campingmeubels uit. En klaar is de openluchtkamer. Zelf over een eigen douche beschikt de Grand California. D.w.z. nooit meer in het donker met de zaklamp over de camping zwerven. Wie door zoveel comfort nog steeds niet helemaal overtuigd is, mag zich op de eerste testrit verheugen. Want beide varianten scoren met rijhulpsystemen zoals de flankbescherming2 op basis van een sensor. Ze laten zich haast zo ongecompliceerd besturen als een personenwagen. Grand rijgevoel, mag je wel zeggen.

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen Commercial Vehicles-team.