Transporter

De T2b Westfalia 1979

Transporter

De T2b Westfalia 1979

Tijs z’n T2 Westfalia is een exemplaar uit het laatste productiejaar van de T2 en werd in Duitsland verkocht in de heerlijke kleur ‘Taiga green’. Het is dus geen Amerikaan, zoals er veel (ook in Europa) in omloop zijn. De b achter T2 staat voor de facelift van het model met de pinkers boven de koplampen.

In ’79 was er nog geen sprake van het ‘California’ model en werd er bij Volkswagen met de term ‘Westfalia’ verwezen naar de kampeerversies ‘af fabriek’. Het was bij Westfalia dat de T2’s als bestelwagens toekwamen om te worden getransformeerd tot campers, vandaar de benaming. Deze Westfalia is uitgerust met een ‘Helsinki’-interieur. Er waren een aantal varianten beschikbaar, waaronder ook bv. de Berlin opstelling (met keukentje aan de zijwand achter de bestuurder). Dit is ook nog steeds de opstelling vandaag in een T6.1 California . De Helsinki-opstelling heeft het keukenblok met de koelkast aan de kant van de schuifdeur en laat zo toe om van buiten het busje de koelkast en de spoelbak te gebruiken, inclusief opklapbaar aperitief-tafeltje!

Tijs z’n T2 is voorzien met een aantal opties, zoals bv. een extra kleerkast achteraan (naast het bed) en de fameuze bandenbak vooraan. Een hele constructie met uitbouw van de bumper en een polyester afdekking, dit alles enkel en alleen voor het reservewiel… Daarnaast is er een opvangbak voor het ‘grijs water’ (dit zie je quasi nooit) dewelke onderaan bij de schuifdeur een plaatsje heeft en zijn er muggenschermen voor alle ramen en deuren (ook voor de kofferklep en schuifdeur).

Zomer 2020 Staycation, Tijs aan het woord

Voor 2020 hadden we sowieso gepland om er met onze bus op uit te trekken. Met de Corona-pandemie zijn onze plannen maar licht gewijzigd en zijn we in het binnenland gebleven.

Na de her-opening van de horeca (en de campings) in het begin van de zomer zijn we eerst 2 weekendjes weggeweest in de Kempen om er terug in te komen. Een eerste tripje ging naar camping De 7 geitjes in Vorselaar en een volgend weekend trokken we naar camping Houtum in Kasterlee.

Tijdens mijn vakantieperiode hebben we dan een kleine ‘tour de Belgique’ gedaan en zijn we gestart bij hoeve Maedelstede in Lo-Reninge (West-Vlaanderen). Een heerlijke boerderijcamping met zwemvijver en eindeloos veel speelplezier voor de kinderen.

Vanwege enkele dagen regen hebben we nog 2 nachten thuis geslapen waarna we terug vertrokken, deze keer richting het Hageland (camping Leeuwerikenveld in Neerlinter). Wat een heerlijke omgeving, pal in de fruitstreek. Zalig fietsen over glooiende heuvels vol fruitbomen van dorp naar stad. Zo bezochten we Tienen en het prachtige Zoutleeuw.

Daarna trokken we verder naar het zuiden, richting de Ardennen waar we een aantal dagen hebben gekampeerd in Nassogne op camping Relaxi, aan de oever van de rivier L’Homme, vlakbij Rochefort.

Hier was het wat drukker, maar we hebben genoten van een intense wandeling en van de mooie natuur in de naaste omgeving. Onze terugrit naar huis ging via lokale wegen langs de zuidrand van Brussel, door het Pajottenland, tot in Erpe-Mere. Hier hebben we nog een nachtje verbleven bij een bevriende imker (De Kleine Steen).

Er staat nog een weekje vakantie op de planning, we zullen dan van maandag tot vrijdag verblijven bij camping De Nachtegaal, bovenop de Rodeberg. Een camping met een hart voor vintage kamperen en met een prachtig uitzicht Frans-Vlaanderen en Poperinge.

Tijs en z’n T2 avonturen te volgen op:

https://www.instagram.com/tfmichie/

Uw browser blijkt niet up-to-date te zijn.

Het kan zijn dat onze website hierdoor niet optimaal werkt.
We raden u een update van uw webbrowser aan!

De nieuwste versie staat telkens en overal garant voor een goede internetervaring.

Bedankt voor uw bezoek en veel plezier,
uw Volkswagen Commercial Vehicles-team.