De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo van VOLKSWAGEN.

De nieuwe ID. Buzz & ID. Buzz Cargo

Volledig elektrisch, volledig verbonden, volledig opnieuw uitgedacht.

Volledig elektrisch, volledig verbonden, volledig opnieuw uitgedacht.

De ID. Buzz & ID. Buzz Cargo: elektromobiliteit in een nieuwe dimensie

Met de modellen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo introduceren we een iconisch design in het tijdperk van de e-mobiliteit. Hypermoderne technologieën, digitale functies en nieuwe ruimteconcepten zorgen voor mobiel comfort dat nieuwe normen stelt. Of u ze nu gebruikt als gezinswagen of om bestellingen te leveren, de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn intelligente partners die u met hun typische glimlach onmiddellijk een goed humeur bezorgen.

Great Things Start with a Smile

De nieuwe ID. Buzz is ons icoon voor het elektrische tijdperk. Voor de lancering hebben we samengewerkt met andere grote iconen: de helden van Star Wars. Zij waren vanaf het begin laaiend enthousiast. De ID. Buzz overtuigt niet alleen met zijn weergaloze charme, maar ook met zeer moderne technologieën en een volledig nieuw ruimtelijk gevoel. Dat maakt de auto tot een sympathieke, intelligente partner voor elk avontuur, ongeacht het melkwegstelsel.

Gewoon galactisch

De nieuwe ID. Buzz is meer dan alleen ‘hightech’; hij is ‘human-tech’. Een intelligente partner die met zijn karakteristieke glimlach onmiddellijk voor een positieve stemming zorgt. Hij is misschien geen droid, maar we zijn ervan overtuigd dat dit nieuwste lid van de ID.-familie overal onmiddellijk fans zal krijgen waar hij opduikt.

Grote versterking voor Volkswagen: Ewan McGregor wordt merkambassadeur

Ewan McGregor bij een geëlektrificeerd VOLKSWAGEN T1-busje.

Met Ewan McGregor hebben we een grote hulp aan boord gehaald. Ewan is een enthousiaste Volkswagen-fan met een eigen oldtimerverzameling. Een van die oldtimers heeft hij zelf geëlektrificeerd. Als jarenlange UNICEF UK Goodwill-ambassadeur zet hij zich wereldwijd in voor goede doelen. Dit maakt van Ewan de perfecte partner voor een gemeenschappelijke missie: de mobiliteit van de toekomst een duurzamere vorm geven.

Ewan McGregor kijkt naar een ID. Buzz van VOLKSWAGEN.

Spannende artikels en verhalen op de ID. Buzz Home

Duik in de ruime wereld van de ID. Buzz. Ontdek spannende verhalen, interviews en een heleboel video’s over het innovatieve 100% elektrische busje van Volkswagen Commercial Vehicles en praat met andere fans over verschillende e-mobiliteitsthema’s. Doe mee en meld u aan op de ID. Buzz Home.

Overal met de stroom: handig en flexibel opladen

Snel opladen, intelligente oplaadoplossingen en tegelijk geschikt voor lange afstanden: met een auto met verbrandingsmotor moet u om te tanken op zoek naar een tankstation, terwijl u de nieuwe ID. Buzz of ID. Buzz Cargo gewoon oplaadt waar hij toch al stilstaat, of u nu thuis bent of onderweg. Bijvoorbeeld op het werk, voor de supermarkt of in een parkeergarage. Dat maakt het dagelijkse gebruik beduidend flexibeler en aangenamer. De oplaaddiensten van Volkswagen bieden u handig toegang tot meer dan 310.000 oplaadpunten in heel Europa, waardoor u snel en eenvoudig vrije laadpalen vindt. Het maximale oplaadvermogen van de ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo bedraagt 11 kW voor normaal opladen (AC, wisselstroom). Voor snelladen (DC, gelijkstroom) ligt het maximale oplaadvermogen van beide modellen hoger, namelijk tot 170 kW. Is dit maximale vermogen langs de snelweg beschikbaar, dan kan de batterij in ongeveer 30 minuten tijd van 5% tot 80%1 worden opgeladen.

De VOLKSWAGEN ID. Buzz Cargo wordt geladen met goederen.

ID. Buzz Cargo – grote laadruimte op een kleine oppervlakte

Een 100% elektrisch "werkbeest" met grote laadruimte op een kleine oppervlakte: Met de ID. Buzz Cargo zetten we de volgende generatie van commerciële mobiliteit in gang. Het nieuw uitgedachte laadruimteconcept biedt plaats voor twee dwars ingeladen europalletten. Met een laadvolume dat tot 3,9 kubieke meter groot kan zijn2 en een groot laadvermogen van 650 kg doet de ID. Buzz Cargo dienst voor bijna alle leveringen, zelfs in de smalle straten van de stad dankzij de kleine draaicirkel van slechts 11,1 meter. Als uw voertuig beschikt over de optionele tweede schuifdeur aan de kant van de bestuurder, wordt het in- en uitladen nog makkelijker voor u en uw team. Bovendien vormen sleepvermogens tot 1.000 kg geen enkel probleem voor de krachtige elektrische aandrijving van de nieuwe ID. Buzz Cargo met de optionele trekhaak.

Twee kinderen zitten op de achterbank van een ID. Buzz.

ID. Buzz – royaal gevoel van ruimte in combinatie met moderne duurzaamheid

Een multifunctionele allrounder voor bijna alle uitdagingen van het dagelijkse leven: de ID. Buzz transformeert de auto tot een ontmoetingsplaats waar iedereen samen vandaag al de mobiliteit van morgen kan beleven. Dankzij het compleet nieuw uitgedachte interieurconcept biedt hij een nieuwe standaard voor ruimtelijk gevoel met veel beenruimte. Als de vijf zitplaatsen bezet zijn, kan deze auto worden beladen met tot wel 1.121 liter bagage achter de tweede zitrij3. De optionele, uitneembare ID. Buzz Box biedt nog meer opbergruimte tussen de stoel van de bestuurder en die van de voorste passagier. Daarin zitten drinkbussen, zonnebrillen of parkeerticketjes mooi opgeruimd en zo heeft u ze altijd binnen handbereik. De ID. Buzz is echter niet alleen opnieuw uitgedacht maar ook duurzamer: van de CO2-neutrale4 productie en levering. Het interieur, dat afziet van dierlijk leder en deels bestaat uit gerecycleerd materiaal, toont bovendien aan dat het bij de ontwikkeling van duurzame producten aankomt op holistische oplossingen.

Modern design ontmoet innovatieve technologie

Korte overhangen en optioneel beschikbaar in vier tweekleurige lakafwerkingen: naar het voorbeeld van het eerste busje combineert het visionaire design van de ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo innovatieve technologie met compacte afmetingen. Wegens hun kleine draaicirkel zijn beide modellen ook bij uitstek geschikt voor de smalle straten in de grote steden. Ook de moderne lichttechnologie van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo maakt het dagelijkse leven gemakkelijker, zowel wanneer u de auto privé gebruikt als voor zakelijk gebruik. Wanneer u uw voertuig bijvoorbeeld nadert of verlaat als het donker is, maken de koplampen en een lichtprojectie de weg zichtbaar. Als uw voertuig is uitgerust met het optionele sluit- en startsysteem Keyless Advanced en de optionele matrixledkoplampen, wordt u bij beide modellen bovendien begroet met een vriendelijke "oogopslag" van de koplampen, zodra u met uw autosleutel in de buurt komt.

De cockpit van de ID. Buzz.

ID. Buzz – technologie en connectiviteit: digitale functies die enthousiast maken

Digital Cockpit, internetverbinding en geïntegreerde spraakbediening: in de nieuwe ID. Buzz zitten veel van onze hypergeavanceerde technologieën. Dankzij Car2X kan de ID. Buzz communiceren met andere geconnecteerde weggebruikers en u zo in real time op de hoogte stellen van mogelijke hinder en gevaren. Optioneel kan de ID. Buzz worden uitgerust met meer dan dertig rijhulpsystemen, waarmee uw comfort naar het hoogste niveau wordt getild. Met praktische over-the-air updates5 via WeConnect6 houdt u de software voor de systemen heel eenvoudig up-to-date. Tijdens de rit communiceert het interactieve ID. Light met de bestuurder. Daarbij zorgt de aanpasbare sfeerverlichting voor een sfeervolle accenten in het interieur. Deze en nog talrijke andere voertuigfuncties kunt u handig en intuïtief bedienen via het optionele 12”-kleurentouchscreen (30,5 cm) van het infotainmentsysteem. Op aanvraag bieden verschillende USB-C-poorten u handige oplaadmogelijkheden voor uw mobiele apparaten én een uitstekende verbinding.

Een vrouw op de bestuurderswerkplek van de ID. Buzz Cargo.

ID. Buzz Cargo – van cockpit naar bureau: goed georganiseerd door het leven

Opgeruimd en goed georganiseerd: de bestuurderswerkplek van de nieuwe ID. Buzz Cargo is uitstekend afgestemd op uw doorsnee werkdag. Op de standaard dubbele zitbank aan passagierszijde neemt u nog twee andere passagiers mee. En ook voor spullen die u voor uw dagelijkse werk gebruikt, is er voldoende plaats. Die kunt u namelijk ordelijk en veilig opbergen dankzij het opbergconcept dat speciaal voor zakelijk gebruik werd ontworpen. Leveringsbonnen of brooddozen: hier vindt u voor bijna alles de geschikte plek. De ID. Buzz Cargo met optionele afzonderlijke stoelen biedt nog meer opbergruimte in de cockpit: in de optionele, uitneembare ID. Buzz Cargo Box kunt u naast koffiebekertjes en sleutels ook kleine tot middelgrote laptops en werkmappen bewaren. Zo heeft u onderweg uw bureau altijd binnen handbereik. De cockpit van de ID. Buzz. Cargo maakt niet alleen indruk met praktisch gebruikscomfort, maar ook met talrijke digitale functies. De ingebouwde simkaart maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de software van de ID. Buzz Cargo eenvoudig up te daten met een druk op een knop dankzij over-the-air updates5 via We Connect6.

Configureer nu uw nieuwe ID. Buzz of ID. Buzz Cargo

Innovatief in design en techniek: De nieuwe volledig elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo weten te overtuigen met tal van digitale functies en multifunctionele details, die klaar zijn om door u ontdekt te worden. Veel plezier met de configuratie.

Disclaimer van Volkswagen

1.
Opladen met max. 170 kW DC-oplaadvermogen voor de batterijvariant Pro bij een omgevings- en batterijtemperatuur van ca. 23°C en bij aanvang een SoC van ca. 5%, bv. aan een oplaadstation van IONITY.
2.
Gemeten volgens SAE V6.
3.
Gemeten tot aan de bovenrand van de rugleuning.
4.
CO₂-uitstoot wordt bij Volkswagen, zo veel mogelijk, onmiddellijk vermeden en beperkt. Leveranciers worden daarom verplicht tot vermijden en beperken. De CO2-uitstoot die bij Volkswagen en door overeenkomstige verplichtingen in de toeleveringsketen niet kan worden vermeden of beperkt, wordt in dezelfde hoogte gecompenseerd door gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.
5.
Het gebruik van over-the-air updates is enkel mogelijk indien het voertuig online is en verbonden is met het internet. Daarnaast is ook een geldig We Connect-contract nodig.
6.

Voor het gebruik van de We Connect-prestaties heeft u een Volkswagen ID-gebruikersaccount nodig en moet u zich met uw gebruikersnaam en wachtwoord bij We Connect aanmelden. Daarna moet u een apart We Connect- respectievelijk We Connect Plus-contract met Volkswagen AG online afsluiten. Voor We Connect Plus heeft u 90 dagen na de overhandiging van het voertuig de tijd om het voertuig te registreren op vwn.de/myVolkswagen of via de App Volkswagen We Connect (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) en de diensten te gebruiken voor de volledige duur van de overeengekomen kosteloze looptijd.

Het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect wordt mogelijk gemaakt via een geïntegreerde internetverbinding. De daarmee verbonden binnen Europa geldende datakosten worden in het kader van de afdekking van het netwerk met uitzondering van afzonderlijke in-car-apps door Volkswagen AG gedragen. Voor het gebruik van afzonderlijke in-car-apps en van de WLAN-hotspot, kunnen betalende datapakketten via de externe connectiviteitspartner Cubic Telecom worden aangekocht. Deze netwerkpakketten kunnen in talrijke Europese landen worden gebruikt. Informatie over voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen vindt u op vw.cubictelecom.com. Een alternatief is om ze te gebruiken via een mobiele terminal (bv. smartphone) als mobiele WLAN-hotspot. In dit geval zijn de overeenkomstige diensten enkel beschikbaar met een bestaande of nieuw af te sluiten overeenkomst voor mobiel datagebruik tussen u en uw mobiele provider, en dit enkel binnen het dekkingsgebied van netwerk van de provider. De datacommunicatie via het internet kan extra kosten (bijvoorbeeld roamingkosten) veroorzaken, afhankelijk van uw specifieke mobieletelefoontarief en vooral bij gebruik in het buitenland.

Om gebruik te kunnen maken van de gratis We Connect-app is een smartphone met geschikt iOS of Android-besturingssysteem nodig alsook een simkaart met dataoptie inclusief een bestaande of nieuw af te sluiten overeenkomst voor mobiel datagebruik tussen u en uw provider.

De beschikbaarheid van de in de packs beschreven afzonderlijke diensten van We Connect en We Connect Plus kan van land tot land verschillen, en is ook afhankelijk van het voertuig en de uitrusting. De diensten zijn beschikbaar voor de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de looptijd van het contract inhoudelijke wijzigingen ondergaan of worden stopgezet. Meer informatie vindt u op connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen Bedrijfsvoertuigen-partner. Informatie over de tariefvoorwaarden van mobilofoons zijn beschikbaar bij uw mobilofoonleverancier.

Gelijktijdig gebruik van We Connect en We Connect Fleet is wettelijk niet toegestaan.