Technologie.

De technologie van morgen vandaag al gebruiken.

Elektromotor.

Hoog vermogen, laag gewicht.

In de plaats van een verbrandingsmotor zit in de motorruimte een zeer compacte en daardoor veel lichtere elektromotor, die bij het gebruik plaatselijk niets uitstoot. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Elektromotoren zijn immers ook nog eens extreem stil, ze vergen veel minder onderhoud en ontwikkelen vanaf stilstand en over het hele toerenbereik een constant koppel. Bovendien accelereert de nieuwe e-Crafter vooral in de eerste 60 meter krachtiger, en dankzij de eentrapsautomaat gebeurt dat ook volledig zonder onderbrekingen.

Vermogenselektronica.

Verbindt de stroom met de aandrijving.

De vermogenselektronica is de centrale bouwsteen van een elektrische aandrijflijn. Zij regelt de verbinding met de hoogspanningsbatterij en voedt energie aan zowel de boordelektronica als de elektromotor.

Recuperatie.

Energie winnen tijdens het remmen.

Bij het remmen wordt bewegingsenergie gerecupereerd en door een generator in elektrische energie omgezet. Die wordt in de hoogspanningsbatterij opgeslagen en vervolgens weer ingezet in het boordnet en bij het optrekken.

Een blik in de ingewanden van een elektrisch voertuig.

Transporter Caddy e-Crafter ville

Kijk in het binnenste van een elektrisch voertuig en zie het verschil met conventionele modellen.

Ontdek ons elektrisch bedrijfsvoertuig

e-Crafter

De Volkswagen e-Crafter is de uitdagingen van morgen vandaag al de baas. Bovendien biedt hij achterin een onbegrensd laadvolume. Precies zoals u dat van een bestelwagen van de toekomst mag verwachten.