2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
Met kinderen op reis

Met kinderen op reis.

Tips en spelletjes voor lange reizen.

Zoals altijd in de omgang met kinderen geldt ook voor op reis: blijf rustig! Als u altijd kalm blijft, straalt dat ook af op uw kinderen. Zorg er op voorhand voor dat de allerkleinsten zich niet kunnen vervelen. Wij bieden u praktische tips, leuke kleurplaten om af te drukken, en leuke ideeën voor allerlei spelletjes.

Met kinderen op reis Las veel tussenstops in

Las veel tussenstops in. In het belang van de kinderen.

 

  • Kinderen hebben behoefte aan regelmatige tussenstops om naar het toilet gaan en om stoom af te blazen
  • Plan om de twee uur een stop van ongeveer tien minuten in
  • Veel wegrestaurants beschikken over een speeltuin of -hoek voor de kinderen
  • Op de grasvelden bij de wegrestaurants kunt u een partijtje voetballen met de kinderen. Dat brengt ook uw eigen bloedsomloop weer op gang
  • Met deze tips maakt u overigens niet alleen uw kinderen, maar ook uzelf weer helemaal klaar voor de volgende etappe

 

 

Voor elke verplaatsing geldt:

de veiligheid van de allerkleinsten gaat voor. Een korte trip naar het platteland of een lange reis in het buitenland? Kinderen moeten altijd veilig vastgesnoerd worden volgens de ECE R44-norm. De juiste en gemakkelijk te reinigen kinderzitjes vindt u bij de Volkswagen-accessoires.

 

Met kinderen op reis Leuke auto-motieven om in te kleuren

Leuke auto-motieven om in te kleuren.

Vooral tijdens langere reizen gaan kinderen zich al snel vervelen en dreigen ze veel aandacht te vragen, bijvoorbeeld met de klassieke vraag: "Zijn we er al?" Blijf altijd kalm en rustig, en zorg er op voorhand voor dat de allerkleinsten zich niet kunnen vervelen. Bijvoorbeeld door deze leuke kleurplaten van Volkswagen Commercial Vehicles te downloaden:

Met deze spelletjes is de reis in een mum van tijd voorbij.

Gewone 'analoge' spelletjes zonder elektronische toestellen, want zelfs met een paar klassieke middelen kunt u de kinderen zoet houden tijdens een lange reis.

Een eenvoudige zin, die alleen bestaat uit een onderwerp en een gezegde, wordt door elke speler verlengd met één woord op om het even welke plaats. De zin moet altijd een betekenis hebben. 

De oom zit.
De oom zit krom.
De oude oom zit krom.
De oude oom zit heel krom.

U neemt een woord in gedachten en zet op een stuk papier evenveel horizontale streepjes als het woord letters telt. De eerste letter van het woord schrijft u op en zet u op de streepjes waar de letter in het woord voorkomt. Nu moeten uw medespelers om beurten letters raden. Als de letter in uw woord voorkomt, vult u de letter in op elk streepje waar de letter thuishoort. Als de letter niet in het woord voorkomt, begint u een 'galgje' te tekenen. Voor elke verkeerde letter tekent u een nieuw onderdeel van het galgje. Het spel is beëindigd wanneer ofwel het galgje klaar is, ofwel het woord geraden is.

Hier komt het erop aan in elkaars ogen te kijken zonder te knipperen. Wie eerst knippert, verliest.

Hiervoor hebt u geen instrumenten nodig. U moet echter wel weten welke liedjes de kinderen kennen. Klop op het ritme van een liedje: wie het liedje als eerste raadt, krijgt een punt en moet het volgende liedje kloppen.

Voor dit spel zijn slechts twee spelers nodig. Elke speler steekt een vuist uit. Op een afgesproken teken houden beide spelers een aantal vingers in de lucht en roepen ze een getal van twee tot tien om te raden hoeveel vingers ze samen in totaal in de lucht steken. Als u dus vier vingers in de lucht steekt en 'zeven' roept, terwijl uw tegenstander twee vingers opsteekt en 'zes' roept, heeft hij deze ronde gewonnen. Als hij daarentegen drie vingers in de lucht steekt en 'acht' roept, dan hebt u gewonnen, omdat jullie samen zeven vingers hebben opgestoken. Als beide spelers fout hebben geraden, wordt de ronde beschouwd als een gelijkspel. Dat geldt ook als beide spelers het aantal opgestoken vingers juist geraden hebben.

Bedenk samen met de meereizende kinderen een geheimtaal die niemand begrijpt, behalve jullie! Verleng elke lettergreep van een woord met een paar typische lettergrepen of speel met de beginletter van de woorden om geheimzinnig met elkaar te praten: "Jehijdepij behendepent keheidepei-lehiedepief!" of "Peven Paventemse Potten". Oefening baart kunst om steeds sneller te spreken, zodat het voor buitenstaanders nog geheimzinniger en onverstaanbaarder wordt. 

Heeft uw kind nog een horloge met wijzers? Dan kunt u hem leren om zijn horloge snel om te toveren tot een kompas. Stel het horloge eerst in op wintertijd. Houd het horloge horizontaal en richt de urenwijzer recht naar de zon. Dan ligt het zuiden precies in het midden tussen 12 uur en het tijdstip waarop de urenwijzer gericht is. En waar ligt het noorden dan?

Meer tips in verband met reizen.

Onze service voor u.