2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
Tussenstops California interieur

Tussenstops.

Kom ontspannen en veilig aan op uw bestemming.

Tijdens lange reizen zijn tussenstops belangrijk, omdat vermoeidheid van de bestuurder een aanzienlijk veiligheidsrisico vormt. Door regelmatig te stoppen gunt u uw lichaam en geest de nodige rust. Hier leert u wanneer het tijd is voor een rustpauze en hoe u uw route moet plannen.

Las rustpauzen in. Voor uw veiligheid.

Vaak overschatten automobilisten hun eigen concentratievermogen en fitheid. Zware oogleden, vaak knipperen en geeuwen, vooral tijdens lange reizen, wijzen op het volgende: u hebt een pauze nodig! Neem de waarschuwingssignalen van uw lichaam ernstig.

Zo doet u het helemaal goed:
  • Vertrek zo fris en uitgerust mogelijk
  • Voorzie voldoende tijd voor de reis en houd ook rekening met mogelijke vertragingen, zoals fileverkeer
  • Las om de twee tot drie uur een pauze in. Voor de eerste rustpauze volstaan tien minuten, maar na acht uur rijden moet dat al vijftig tot zestig minuten zijn
  • Rijd pas verder wanneer u echt het gevoel hebt dat u fris genoeg bent voor de volgende etappe
  • Uiterlijk na tien uur rijden moet u de reis onderbreken en pas de volgende dag mag u verderrijden
  • Besteed aandacht aan de waarschuwingssignalen van uw lichaam en las bij twijfel best een tussenstop in
  • Neem de tussenstops op in uw routeplanning en neem eventueel een binnenweg langs het platteland
  • Maak uw spieren tijdens de rustpauze los met fitnessoefeningen
  • Drink en eet tijdens uw rustpauze, maar beperk u wel tot lichte en gezonde voeding

 

 

tussenstops Op de langere reizen

Op langere reizen.

Belangrijk voor het welzijn onderweg is ook de juiste voeding. Af te raden zijn vette, zware maaltijden. Ze geven u een overvol gevoel en kunnen snel leiden tot misselijkheid. Van zoete en hartige maaltijden krijgt u dorst. Optimaal is lichte kost, zoals verse groenten en fruit. Vergeet ook niet om genoeg drankjes mee te nemen. De meest geschikte drankjes zijn water, vruchtensappen en sapspritzers.

Tips voor in de zomer.

Zelfs wanneer het heel warm is in de auto, kunt u maar beter niet rijden met een open raam. Tocht veroorzaakt vaak verkoudheden, ook in de zomer. Koele handdoeken en koude dranken uit een koelbox, die bijvoorbeeld als accessoire verkrijgbaar is bij uw Volkswagen Commercial Vehicles Service Partner, bieden u de nodige verfrissing. Natuurlijk moet ook uw kleding goed afgestemd zijn op de temperatuur. De warme zomerdagen zijn evenwel het best te verdragen als uw voertuig is uitgerust met airconditioning.

Meer tips in verband met reizen.

Onze service voor u.