2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Ultimate ride Amarok aan de rand van de oceaan

#UltimateRide

Volkswagen trekt op avontuur met Thomas en Kenny.

Officieel is het geen categorie zoals stadswagens of gezinswagens, maar we hebben ze wel: avonturenwagens. Dat zijn wagens die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Omdat ze bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden. Ze zijn uitgerust met de allernieuwste technologieën. En natuurlijk zijn ze oerdegelijk gebouwd. Waar je ook naartoe rijdt, hoe lang de trip ook duurt, je vertrekt altijd met een gerust gemoed. Want je weet dat je avontuur net dat stukje vlotter zal verlopen.

De Volkswagen Amarok bijvoorbeeld, maakt altijd een stoere indruk. En de Multivan, Caravelle en California rijden in de sporen van de legendarische minibus ook wel bekend als de T1, Samba-bus of Bulli. Het zijn wagens die avontuur uitademen op weg naar het gevoel van vrijheid. U bent weg van de dagelijkse sleur, u bent meester van uw eigen lot. Want u gaat en staat waar en wanneer u wil.

Geen wonder dus dat Thomas de Dorlodot en Kenny Belaey voor Volkswagen gekozen hebben. 

De projecten van Thomas.

Te land, ter zee en in de lucht.

Paragliden, bergen beklimmen, zeilen, jonge mensen hun droomavontuur laten beleven, een minihuis verhuren, je vraagt je af of Thomas de Dorlodot eigenlijk slaapt. Ontdek hieronder alle projecten van deze creatieve avonturier.

 • SEARCH Projects.

  Op zoek naar de mooiste plekjes ter wereld.

  In 2011 besloten Thomas en een paar vrienden om op zoek te gaan naar de meest afgelegen, mooiste plekken op aarde om te paragliden. Ze noemden hun initiatief SEARCH en vertrokken met niet meer dan een paraglider en een camera in hun bagage. Ondertussen hebben ze meer dan 60 landen verkend, van Guatemala tot Nieuw-Zeeland.

  Bekijk de galerij
 • SEARCH Projects.

  De wereldreis.

  Na een zeiltrip in de Stille Oceaan werd duidelijk dat een zeilboot de perfecte manier is om onbekende plekken te ontdekken. Bovendien staat een zeilboot symbool voor de waarden van SEARCH: vrijheid, zichzelf overtreffen en avontuur.
  Het team volgde 3 jaar lang cursussen om als een pro achter het stuur te staan. Daarna kochten ze een zeilboot, die ze eigenhandig restaureerden.

  Op 22 juli was het zover: Thomas en z’n team vertrokken voor 5 maanden, met als voorlopige eindbestemming de Canarische eilanden. Het hoofddoel? Een wereldreis maken.

  Volg Thomas op de voet
 • De Lotto Young Adventurers.

  Jong geleerd is oud gedaan.

  Lotto Young Adventurers is ook een onderdeel van SEARCH projects. Het is een wedstrijd waarmee een team van 4 jonge mensen het reisavontuur van hun leven kunnen winnen. In 2017 was dat een onvergetelijke week…


  Na een intensieve bootcamp van twee dagen won team Los Bailadores. En dat ging zo.

  Bekijk de galerij
 • Wildernest.

  Less is more, ook als het op wonen aankomt.

  De Tiny House Movement is een beweging die ernaar streeft om zo eenvoudig mogelijk te wonen in kleine huizen. Hele kleine huizen. Thomas speelt in op deze trend met Wildernest: hij heeft een verplaatsbaar tiny house gebouwd dat je kan huren voor elk soort gelegenheid. Met zijn Amarok parkeert hij het dan op de mooiste afgelegen plekjes.

 • Paragliding.

  De ware passie van Thomas.

  Thomas begon te vliegen op z’n 15de. Hij wou weten hoe de wereld eruitzag vanuit de lucht. Die drang was zo groot dat hij met z’n paramotor boven de wolken vloog toen hij nog niet eens kon navigeren. Z’n grootste succes vindt hij z’n afstandsrecord dat hij vestigde in Pakistan: 226 km vliegen in 8 uur tijd, meer dan 6 km hoog, in temperaturen tot –25 °C. Avontuur zit niet alleen in z’n bloed, het zit tot in z’n DNA.

  Bekijk gallerij
 • Red Bull X-Alps.

  Een van de zwaarste avonturen ter wereld.

  Maar liefst 1.000 km afleggen in de Alpen, te voet of in de lucht, dat is de Red Bull X-Alps. Dit jaar liep het parcours over zeven landen. Hoe Thomas het verging, zie je op de volgende foto’s.

  Bekijk de galerij

De projecten van Kenny.

Eén trial bike, vele records.

Kenny verdeelt zijn tijd in twee grote stukken: UCI-wedstrijden rijden en events rijden (en soms zelf organiseren). Dat doet hij met de steun van een heel team, waaronder Volkswagen Commercial Vehicles. Ontdek z’n wereldtitels, wereldrecords en bloedstollende stunts. 

 • Trial bike.

  Wereldkampioen organiseert wereldkampioenschap.

  Op een trial bike heeft Kenny niets meer te bewijzen. Integendeel, hij is de geknipte man om zelf het wereldkampioenschap te organiseren. Hoe hij het ervan af bracht tijdens de UCI Trials World Cup Antwerp 2017 ontdek je hier.

  Bekijk de video
 • Pedal to the Medal.

  Recordhouder én showman.

  Trial bike is niet meteen een bekende sport, maar wel heel spectaculair. Daarom trekt Kenny met zijn Volkswagen Crafter doorheen Europa en brengt een opwindende roadshow vol stunts, tricks en live deejays. En niet alleen trial bike komt aan bod, ook andere freestyle wereldkampioenen passeren de revue!

 • Balance.

  Aan een zijden draadje.

  Als trial biker moet je je grenzen voortdurend verleggen. Maar met zijn project Balance heeft Kenny de lat wel heel hoog gelegd: over een slackline rijden boven een afgrond van 112 meter op een hoogte van 2.700 meter in de Franse Alpen. Wat is het volgende? Fietsen op de maan?

  Bekijk de video
 • Kampioen.

  Negenvoudig wereldkampioen trial bike word je niet zomaar.

  Kenny z’n bijnaam is The Magician. En dat is volledig terecht. Om constant bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen moet je wel kunnen toveren.

Ultimate ride paragliding in desert

Ultimate Ride.

Professionele paraglider en paramotorpiloot, wereldreiziger, zeiler, nee, Thomas is zelden thuis. Kenny is meervoudig wereld- en Europees kampioen trial bike.