2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Kenny Belaey biker on top of de bergen

Kenny Belaey.

De Belg die al tien jaar absolute wereldtop is in trial bike.

De bedoeling van trial bike is dat je een parcours aflegt met een mountainbike zonder één voet op de grond te zetten. En dat kan Kenny als geen ander. Vier keer wereldkampioen bij de elite, vijf keer bij de juniors en kadetten, zes keer elite world cup-winnaar en drie keer Europees kampioen bij de elite. Niet moeilijk dat hij een eigen tv-show producete op het Extreme Sports Channel. Naast wereldtitels winnen rijdt Kenny ook op spectaculaire events. En natuurlijk vestigt hij af en toe een wereldrecord.

De projecten van Kenny.

Eén trial bike, vele records.

Kenny verdeelt zijn tijd in twee grote stukken: UCI-wedstrijden rijden en events rijden (en soms zelf organiseren). Dat doet hij met de steun van een heel team, waaronder Volkswagen Commercial Vehicles. Ontdek z’n wereldtitels, wereldrecords en bloedstollende stunts. 

 • Trial bike.

  Wereldkampioen organiseert wereldkampioenschap.

  Op een trial bike heeft Kenny niets meer te bewijzen. Integendeel, hij is de geknipte man om zelf het wereldkampioenschap te organiseren. Hoe hij het ervan af bracht tijdens de UCI Trials World Cup Antwerp 2017 ontdek je hier.

  Bekijk de video
 • Pedal to the Medal.

  Recordhouder én showman.

  Trial bike is niet meteen een bekende sport, maar wel heel spectaculair. Daarom trekt Kenny met zijn Volkswagen Crafter doorheen Europa en brengt een opwindende roadshow vol stunts, tricks en live deejays. En niet alleen trial bike komt aan bod, ook andere freestyle wereldkampioenen passeren de revue!

 • Balance.

  Aan een zijden draadje.

  Als trial biker moet je je grenzen voortdurend verleggen. Maar met zijn project Balance heeft Kenny de lat wel heel hoog gelegd: over een slackline rijden boven een afgrond van 112 meter op een hoogte van 2.700 meter in de Franse Alpen. Wat is het volgende? Fietsen op de maan?

  Bekijk de video
 • Kampioen.

  Negenvoudig wereldkampioen trial bike word je niet zomaar.

  Kenny z’n bijnaam is The Magician. En dat is volledig terecht. Om constant bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen moet je wel kunnen toveren.

Volg hier de blog van Kenny.

Een spannend wereldkampioenschap? Een opwindende Pedal To The Medal-show? Een stunt op een exotische locatie? Hier lees én zie je er alles over.    

Kenny Belaey Trial bike op de autosalon

Trial bike rules!

Kenny steelt de show op het Autosalon.

Kenny Belaey WK trial bike

WK Trialbike

Kenny pakt brons op het WK Trialbike, zijn 14e WK-medaille.

Kenny Belaey Trial bike on klif

Land of the bulls.

Kenny stunt op beroemde rotsformaties in Azerbeidzjan.