2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Thomas de Dorlodot Paragliding klif

Thomas de Dorlodot.

Maak kennis met de strafste avonturier van België.

Volgt u even mee? Thomas was de eerste paramotorpiloot die over de Machu Picchu vloog. Hij heeft een afstandsrecord gevestigd in Mexico en een wereldrecord in Pakistan. Hij heeft drie bergen beklommen boven de 5000 m in de Andes. En in totaal heeft hij 9 maanden van zijn leven doorgebracht in het Himalayagebergte. O ja, hij is ook nog eens een getalenteerd fotograaf en cameraman.

Hieronder ontdekt u alles over zijn avonturen. Van zijn zesde deelname aan de Red Bull X-Alps tot zijn nieuwste en grootste uitdaging: SEARCH Projects, een wereldreis met een gerestaureerde zeilboot.

De projecten van Thomas.

Te land, ter zee en in de lucht.

Paragliden, bergen beklimmen, zeilen, jonge mensen hun droomavontuur laten beleven, een minihuis verhuren, je vraagt je af of Thomas de Dorlodot eigenlijk slaapt. Ontdek hieronder alle projecten van deze creatieve avonturier.

 • SEARCH Projects.

  Op zoek naar de mooiste plekjes ter wereld.

  In 2011 besloten Thomas en een paar vrienden om op zoek te gaan naar de meest afgelegen, mooiste plekken op aarde om te paragliden. Ze noemden hun initiatief SEARCH en vertrokken met niet meer dan een paraglider en een camera in hun bagage. Ondertussen hebben ze meer dan 60 landen verkend, van Guatemala tot Nieuw-Zeeland.

  Bekijk de galerij
 • SEARCH Projects.

  De wereldreis.

  Na een zeiltrip in de Stille Oceaan werd duidelijk dat een zeilboot de perfecte manier is om onbekende plekken te ontdekken. Bovendien staat een zeilboot symbool voor de waarden van SEARCH: vrijheid, zichzelf overtreffen en avontuur.
  Het team volgde 3 jaar lang cursussen om als een pro achter het stuur te staan. Daarna kochten ze een zeilboot, die ze eigenhandig restaureerden.

  Op 22 juli was het zover: Thomas en z’n team vertrokken voor 5 maanden, met als voorlopige eindbestemming de Canarische eilanden. Het hoofddoel? Een wereldreis maken.

  Volg Thomas op de voet
 • De Lotto Young Adventurers.

  Jong geleerd is oud gedaan.

  Lotto Young Adventurers is ook een onderdeel van SEARCH projects. Het is een wedstrijd waarmee een team van 4 jonge mensen het reisavontuur van hun leven kunnen winnen. In 2017 was dat een onvergetelijke week…


  Na een intensieve bootcamp van twee dagen won team Los Bailadores. En dat ging zo.

  Bekijk de galerij
 • Wildernest.

  Less is more, ook als het op wonen aankomt.

  De Tiny House Movement is een beweging die ernaar streeft om zo eenvoudig mogelijk te wonen in kleine huizen. Hele kleine huizen. Thomas speelt in op deze trend met Wildernest: hij heeft een verplaatsbaar tiny house gebouwd dat je kan huren voor elk soort gelegenheid. Met zijn Amarok parkeert hij het dan op de mooiste afgelegen plekjes.

 • Paragliding.

  De ware passie van Thomas.

  Thomas begon te vliegen op z’n 15de. Hij wou weten hoe de wereld eruitzag vanuit de lucht. Die drang was zo groot dat hij met z’n paramotor boven de wolken vloog toen hij nog niet eens kon navigeren. Z’n grootste succes vindt hij z’n afstandsrecord dat hij vestigde in Pakistan: 226 km vliegen in 8 uur tijd, meer dan 6 km hoog, in temperaturen tot –25 °C. Avontuur zit niet alleen in z’n bloed, het zit tot in z’n DNA.

  Bekijk gallerij
 • Red Bull X-Alps.

  Een van de zwaarste avonturen ter wereld.

  Maar liefst 1.000 km afleggen in de Alpen, te voet of in de lucht, dat is de Red Bull X-Alps. Dit jaar liep het parcours over zeven landen. Hoe Thomas het verging, zie je op de volgende foto’s.

  Bekijk de galerij

Volg hier de blog van Thomas.

Op 22 juli vertrokken Thomas en zijn team met hun gerestaureerde zeilboot op wereldreis. Lees hieronder al hun avonturen, bekijk al hun wondermooie foto’s en ontdek al hun straffe filmpjes.

Thomas de Dorlodot 30 maart boot op zee

30 maart – 7 Islands, 1 great movie.

Thomas de Dorlodot 5 Maart paragliding klif

5 maart – Met twee boven Tenerife.

Thomas de Dorlodot 14 februari tiny house movement in het bos

14 februari – Op tournee met het Patagonia Tiny House.

Thomas de Dorlodot 5 februari Supervlucht boven La Gomera

5 februari – Supervlucht boven La Gomera.

Thomas de Dorlodot 10 Januari Amarok Cinemaspot

10 januari – Onze Amarok-cinemaspot.

Thomas de Dorlodot 27 Oktober boot on de zee

27 oktober - #ultimatewedding, #ultimateride

Thomas de Dorlodot 24 Septembere Paragliding on top of de Amarok

24 september - Knallen met de LYA!

Thomas de Dorlodot 29 augustus onderwater walvis

29 augustus - Dolfijnen op bezoek!

Van zodra de weersomstandigheden het toelieten, vertrokken we uit Boulogne-sur-Mer, ondertussen al 4 weken geleden. Op 5 augustus meerden we aan in Lorient La Base, dat is ongeveer halverwege Frankrijk.

Thomas de Dorlodot 1 Augustus boot op de zee

1 augustus - Een woelig begin.

Op 22 juli was het zover: het hele team stond op de boot, klaar om te beginnen aan het grootste avontuur van ons leven.

Thomas de Dorlodot 17 Juli boot in de haven

17 juli - Op zoek naar intensiteit.

Op 22 juli vertrekken Sofia en ik met onze zeilboot op wereldreis. Eerst varen we naar het Middellandse Zeegebied, waar we met onze gliders over afgelegen plaatsen kunnen vliegen.