Een groep mensen voor een VW Multivan Style schuin van boven gezien.

De nieuwe Multivan

1.
De illustratie toont een bijna productieklaar studiemodel.
2.
Het voertuig op de afbeelding bevat optionele uitrusting.

De nieuwe Multivan

Elke nieuwe Multivan heeft zijn fans altijd verrukt met unieke en nieuwe hoogtepunten. De nieuwe Multivan is geen uitzondering – en is meer dan zomaar een voertuig. Hij is een ontmoetingsplaats, een plaats voor de behoeften van verschillende generaties, een ruimte die zowel woning als vervoermiddel is.

Van voertuig tot ontmoetingsplaats

De nieuwe Multivan is een multifunctioneel voertuig dat zich aan talloze mobiliteitsconcepten kan aanpassen. Zowel het koetswerk als het interieur werden volledig vernieuwd, zonder uiteraard te breken met het DNA van de Multivan. Want bij een nieuwe Multivan draait het altijd om multifunctionaliteit, alledaags gebruiksgemak en allrounderkwaliteiten – gecombineerd met innovatieve functies. Meer dan twintig rijhulpsystemen maken de nieuwe Multivan nu nog veiliger. Gecombineerd met hoogwaardige connectiviteit en de integratie van Alexa van Amazon is het een toonbeeld van moderne innovatie. Daarnaast zijn er talloze hoogtepunten: van het nieuwe panoramische glazen dak3 en de eerste plug-inhybride aandrijving3 tot een herwerkt interieurconcept dat de multifunctionaliteit van de Multivan naar een hoger niveau tilt.

Charismatisch design: van binnen en van buiten een esthetisch uitroepteken

Blikvanger van het koetswerk

Ook visueel volgt de nieuwe Multivan met zijn heldere, tijdloze design zijn voorgangers – maar herinterpreteert het traditionele design. De klassieke tweekleurige lakafwerking3 wordt in de nieuwe Multivan onderstreept door een chromen band1 die centraal van de koplampen naar de achterzijde loopt. Het elegante verlichtingsdesign met de IQ.Light ledmatrixkoplampen4 wordt aan de buitenkant aangevuld door de standaard ledcombi-achterlichten en de projectielamp5 – want uw nieuwe Multivan heet u welkom en projecteert het Multivan-silhouet op de grond als u instapt. Het nieuwe koetswerkdesign wordt aangevuld met een ruime keuze aan geraffineerde kleuren en velgen, zoals de nieuwe 19-duimsvelgen3 – zo kan u uw nieuwe Multivan helemaal naar uw eigen smaak inrichten.

Aandrijving met een alternatief

De nieuwe Multivan wordt geleverd met een ongekende verscheidenheid aan aandrijvingen. Want naast de standaard shift-by-wire automatische versnellingsbak is onze alleskunner nu ook leverbaar met plug-inhybride aandrijving3, waarmee u kan genieten van een compleet nieuwe Multivan rijervaring. Met de Multivan eHybrid kan u in zuiver elektrische modus plaatselijk CO2-vrij en vrijwel geruisloos door de stad rijden. Tegelijkertijd is het rijbereik dankzij de lithium-ionbatterij van 13 kWh (bruto capaciteit) zo berekend dat u uw gemiddelde dagelijkse afstanden in zuiver elektrische modus kan afleggen. In de nieuwe Multivan eHybrid bedraagt het systeemvermogen van de elektromotor plus turbobenzinemotor (TSI) 160 kW / 218 pk. Geniet van de nieuwe rijervaring – met een volledig nieuw Multivan rijcomfort en wegligging op premium wagen niveau. En maak optimaal gebruik van de tijd dat uw voertuig stilstaat door uw Multivan bijvoorbeeld thuis via uw eigen EDIOpens an external link laadstation op te laden.

Een man met een oplaadkabel in zijn hand en een meisje met een helm voor de VW Multivan Energetic.

Een echte Multivan: hoge multifunctionaliteit en dagelijks gebruiksgemak

Van beweging tot dynamiek

De nieuwe Multivan zorgt voor een verbeterde wegligging met dynamisch rijcomfort op premium wagen niveau. Er is keuze uit het basismodel (4,98 m) en een verlengde versie (5,18 m), beide met een lagere voertuighoogte van ongeveer 1,90 m – bij ongewijzigde binnenhoogte. Met het panoramisch glazen dak3 is niet alleen het gevoel van ruimte in de nieuwe Multivan groter, maar ook de werkelijke hoogte van het interieur. Het maximale volume van de bagageruimte bedraagt 4.053 liter bij de uitrusting met panoramisch glazen dak en verlengde versie (dakhoog beladen tot achter de eerste stoelenrij); achter de derde stoelenrij in de bagageruimte bedraagt het volume 763 liter (469 liter voor het basismodel). Hoewel de buitenafmetingen iets smaller zijn, is het interieur toch breder geworden. Dit betekent dat de nieuwe Multivan ook in de stad op zijn sterke punten speelt – en laat zich, vooral in combinatie met de talrijke rijhulpsystemen, als een personenwagen door de stadsdrukte maneuvreren.

Van comfort tot eerste klasse

Van dak tot hemel

Een absolute nieuwigheid in de nieuwe Multivan is het bijzonder grote, tweedelige panoramadak – want dat is nog nooit eerder gezien in een Multivan. Het resulterende nog grotere gevoel van ruimte en ook een iets grotere, reële binnenhoogte zorgen overdag voor een lichtdoorstroomd interieur en 's nachts voor onvergetelijke momenten onder de sterrenhemel. Een LowE-coating in het gelaagde veiligheidsglas vermindert bovendien de warmtestraling met 78 procent. Voor de passagiers in de binnenruimte betekent dit: gewoon achterover leunen en genieten.

Technologie: De nieuwe Multivan wordt een Smart Home

Al op de snelweg uw boodschappenlijstje opstellen? De verwarming in uw eigen Smart Home hoger zetten terwijl u rijdt? Ervaar de connectiviteit van morgen nu al, want Alexa van Amazon is ook aan boord als digitale spraakassistent. En dat is niet alles: de standaard Car2X, die communicatie met andere voertuigen en de netwerkinfrastructuur mogelijk maakt, waarschuwt tijdig voor gevaren. Met draadloos opladen voor uw smartphone3, internettoegang en talrijke USB-C interfaces in de bestuurderscabine en het passagierscompartiment bevindt u zich ook in een bijzonder comfortabele technologische positie. Bovendien maken de standaard mobiele onlinediensten van We Connect8 en We Connect Plus uw dagelijks leven gemakkelijker. De Digital Cockpit met zijn 26,03 cm (10,25 duim) kleurendisplay, head-updisplay3, standaard verkeersbordenherkenning en infotainmentsysteem met zijn standaard 25,4 cm (10 duim) kleurendisplay biedt het allernieuwste infotainment. We tillen entertainment ook naar een hoger niveau met het Premium-Soundsystem van Harman Kardon3 met 14 krachtige luidsprekers. Daar komen nog de mobiele onlinediensten bij, die hun wereldpremière vieren in de nieuwe Multivan. Dankzij de innovatieve digitalisering brengen we de bediening, de ergonomie en het gamma functies naar een volledig nieuw niveau – Smart Home in de Multivan.

Een hand houdt een smartphone vast. Op de achtergrond is de VW Multivan Energetic onscherp te zien.
  • Amazon Alexa9

  • Diensten van de elektrische wagen

  • We Upgrade

  • We Connect8

  • We Connect Plus

  • Wireless14 App-Connect

Verbeterde veiligheid op hoog niveau

Uw nieuwe Multivan is niet alleen bijzonder comfortabel en geconnecteerd – maar ook bijzonder veilig. De nieuwe IQ.Light ledmatrixkoplampen4 met grootlichtregeling en bochtverlichting verlichten de weg nog beter – want ze zijn bijzonder slim en handelen vooruitziend.  Daarnaast zijn er tal van rijhulp- en veiligheidssystemen op premium wagen niveau, met in totaal meer dan 20 systemen. Zo is Car2X, dat interactie met andere geconnecteerde voertuigen en de netwerkinfrastructuur mogelijk maakt om vroegtijdig te waarschuwen voor potentiële gevaren, standaard ingebouwd samen met de automatische afstandsregeling ACC. Het 360-graden omgevingszicht Area View3, dat vanuit vogelperspectief een echt overzicht rond de wagen kan bieden, maakt zijn debuut in de nieuwe Multivan. Dit brengt ook de veiligheid bij het parkeren naar een nieuw niveau. Uw nieuwe Multivan – een combinatie van comfort en veiligheid.

Hou me op de hoogte!

Ontvang als eerste het allerlaatste nieuws in verband met de nieuwe Volkswagen Multivan.

Disclaimer van Volkswagen

3.
Optionele uitrusting tegen meerprijs.
4.
Standaarduitrusting bij de nieuwe Multivan Style. Optionele uitrusting tegen meerprijs voor de nieuwe Multivan Energetic en de nieuwe Multivan Life.
5.
Standaarduitrusting bij de nieuwe Multivan Style en Multivan Energetic. Optionele uitrusting tegen meerprijs bij de nieuwe Multivan en de nieuwe Multivan Life.
6.
Standaarduitrusting bij de nieuwe Multivan Style. Optionele uitrusting tegen meerprijs bij de nieuwe Multivan Life.
7.
Alleen verkrijgbaar bij de Multivan Energetic.
8.
Voor het gebruik van de We Connect-diensten heeft u een Volkswagen ID gebruikersaccount nodig en moet u zich met uw gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij We Connect. Daarna moet u een apart We Connect- respectievelijk We Connect Plus-contract met Volkswagen AG online afsluiten. Voor We Connect Plus heeft u 90 dagen na de overhandiging van het voertuig de tijd om het voertuig te registreren op myvolkswagen.net of via de App Volkswagen We Connect (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) en de diensten te gebruiken voor de volledige duur van de overeengekomen kosteloze looptijd.

Het gebruik van de mobiele onlinediensten van We Connect wordt mogelijk gemaakt via een geïntegreerde internetverbinding. De bijbehorende datakosten binnen Europa worden binnen de reikwijdte van de netwerkdekking, met uitzondering van Streaming & Internet-diensten en individuele apps voor in de wagen door  Volkswagen AG gedragen. Voor het gebruik van de Streaming & Internet-diensten, afzonderlijke in-car-apps, zoals WLAN-hotspot, kunnen betaaldatapakketten via de externe connectiviteitspartner Cubic Telecom worden aangekocht. Deze netwerkpakketten kunnen in talrijke Europese landen worden gebruikt. Informatie over voorwaarden, prijzen en ondersteunde landen vindt u op vw.cubictelecom.com. Anders kunnen Webradio en mediastreaming via een mobiele terminal (bv. smartphone) als mobiele WLAN-hotspot worden gebruikt. In dit geval zijn de overeenkomstige diensten enkel beschikbaar met een bestaande of nieuw af te sluiten overeenkomst voor mobiel datagebruik tussen u en uw mobiele provider, en dit enkel binnen het dekkingsgebied van netwerk van de provider. De datacommunicatie via het internet kan extra kosten (bijvoorbeeld roamingkosten) veroorzaken, afhankelijk van uw specifieke mobieletelefoontarief en vooral bij gebruik in het buitenland.

Om gebruik te kunnen maken van de gratis We Connect-app is een smartphone met geschikt iOS of Android-besturingssysteem nodig alsook een simkaart met dataoptie inclusief een bestaande of nieuw af te sluiten overeenkomst voor mobiel datagebruik tussen u en uw provider.

De beschikbaarheid van de in de packs beschreven afzonderlijke diensten van We Connect en We Connect Plus kan van land tot land verschillen, en is ook afhankelijk van het voertuig en de uitrusting. De diensten zijn beschikbaar voor de overeengekomen contractduur en kunnen tijdens de looptijd van het contract inhoudelijke wijzigingen ondergaan of worden stopgezet. Meer informatie vindt u op connect.volkswagen-we.com en bij uw Volkswagen partner. Voor informatie over de tariefvoorwaarden voor mobiele telefonie kan u contact opnemen met uw mobiele telefoonaanbieder.
9.
Amazon, Alexa en alle bijbehorende logo’s en bewegingsmerken zijn beschermde merken van Amazon.com, Inc. of diens dochterbedrijven. De afgebeelde functie Alexa is afhankelijk van Smart Home-technologie. Voor het gebruik van Alexa heeft u een Amazon-gebruikersaccount nodig. Volkswagen AG maakt de toegang voor klanten tot Alexa mogelijk in de voertuigen terwijl de cloudgebaseerde diensten van Alexa door Amazon worden aangeboden. Om de in-car-app Alexa in een Volkswagen te kunnen gebruiken, is bijkomend een Volkswagen ID en een We Connect-contract vereist waarin de reikwijdte van de optie spraakbediening is vervat. De kosten voor de dataverbinding moeten door u worden gedragen. De in-car-app Alexa is uitsluitend in voertuigen met de landvoorwaarden van Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk beschikbaar/bruikbaar. Of uw voertuig aan deze voorwaarde beantwoordt, kan uw Volkswagen-partner u zeggen. Alleen de bovengenoemde landen worden vandaag door de in-car-app Alexa ondersteunt omdat Amazon Alexa alleen voor deze landen beschikbaar is.
10.
De dienst is beperkt in de tijd en afhankelijk van het navigatiesysteem. De maximale licentie bedraagt drie jaar, afhankelijk van de uitrustingsvariant. Om te voorkomen dat de functies na afloop van de termijn verloren gaan, kan de termijn achteraf worden verlengd.
11.
De (online) spraakbediening is momenteel in de volgende talen beschikbaar: Duits, Engels (GB en VS), Frans, Spaans, Tsjechisch en Italiaans.
12.
Alleen samen met optionele standverwarming.
13.
Voor het gebruik van deze dienst is extra datavolume vereist. Deze kan tegen betaling rechtstreeks in het voertuig worden verkregen via de externe mobiele communicatiepartner Cubic Telecom of via de eigen dataverbinding van de klant (smartphone tethering).
14.
Alleen voor Apple CarPlay & Android Auto (vanaf kalenderweek 34/20), afhankelijk van infotainmentsysteem.