Duurzame mobiliteit, holistisch bedacht

Onze visie: een holistisch aanbod voor duurzame mobiliteit

De klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. We staan achter het klimaatakkoord van Parijs en nemen onze verantwoordelijkheid voor milieu, natuur en maatschappij. Om de weg naar duurzame mobiliteit succesvol vorm te geven, hebben we echter meer nodig dan alleen klimaatneutrale voertuigen. Want voor een succesvolle strategie voor elektromobiliteit is een holistische aanpak nodig, zonder compromissen: daarbij horen niet alleen plaatselijk CO2-vrije elektrische voertuigen en een duurzame gebruiksfase met oplaadecosysteem met groene stroom, maar ook een duurzame productie en toeleveringsketen en een milieubewuste grondstofontginning. Wij zien onszelf als een holistische aanbieder van integrale oplossingen voor een duurzame, klimaatvriendelijke mobiliteit. Met deze 360 gradenbenadering van de e-mobiliteit kunnen we samen met onze klanten succesvol de weg naar de mobiliteit van morgen inslaan, met een zekere toekomst.

Onze benadering: Volkswagen Bedrijfsvoertuigen wordt duurzaam in zijn totaliteit

Duurzaamheidsmanagement betekent nog veel meer dan milieubewuste mobiliteit. Via de volledige waardeketen stellen we ons ambitieuze doelen. Dit komt neer op een efficiënte en zuinige omgang met middelen, de overschakeling naar klimaatneutrale processen in het hele bedrijf, slimme producten voor steden en het landelijk gebied, duurzame mobiliteitsoplossingen voor particuliere en zakelijke klanten, verantwoordelijkheid voor onze medewerkers en voor de samenleving.

Net zoals we volgens jarenlange traditie steeds een stapje vooruitdenken op het vlak van vervoer, werken wij intensief aan nieuwe oplossingen voor een makkelijke en veilige overschakeling naar de e-mobiliteit met als doel het dagelijkse leven van onze klanten te vergemakkelijken. We willen mobiliteit schoner, efficiënter en veiliger maken, en dit op een duurzame manier. Wij nemen als Volkswagen-groep onze verantwoordelijkheid en dragen ons steentje bij voor toekomstige generaties. Daarom zullen wij onder andere het voortdurend groeiende goederen- en dienstverkeer efficiënter en milieubewuster vorm geven en waar mogelijk elektrificeren.


We zullen dan ook vanaf de grondstofontwinning tot aan de levering van het voertuig elke bouwsteen zo veel mogelijk afstemmen op CO2-neutraliteit. Bovendien is er de Code of Conduct, waarin we onze leveranciers contractueel verplichten om hoge sociale en milieunormen na te leven. Daartoe behoort ook de geleidelijke aanpassing van de productieprocessen aan duurzame energiebronnen. Om ervoor te zorgen dat niet alleen onze elektrische modellen milieubewust zijn, voorzien we ook een duurzame dienstverlening na verkoop van het voertuig. Tot slot zijn er latere processen, die als laatste bouwsteen bijdragen aan het duurzamer maken van het systeem. Daartoe behoren bijvoorbeeld zogenaamde Second-Life-toepassingen van de batterijen, die we na hun gebruik in het voertuig nog als opslagplaats voor elektriciteit gebruiken. Of de recyclage van de batterijen in onze proefinstallatie in de fabriek in Salzgitter, waar we tot 97 procent van de grondstoffen voor batterijen kunnen terugwinnen.

 

Duurzame mobiliteit in uw dagelijks leven

Welkom in een nieuwe wereld

Voor het eerst hebben we een Multivan met een plug-in hybrideaandrijving. Zo biedt de Multivan eHybrid1 u een flexibel rijbereik: in de stad kunt u in de elektrische modus tot 49 km² plaatselijk uitstootvrij rijden, terwijl u voor lange ritten de verbrandingsmotor kunt gebruiken. Helaas is de Multivan eHybrid tijdelijk niet configureerbaar2.

Het busje van de toekomst

Het busje. Al meer dan 70 jaar inspireert het mensen over de hele wereld. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen vertaalt deze fascinatie nu naar het tijdperk van elektrische mobiliteit. Met de ID. Buzz & ID Buzz Cargo, een eerbetoon aan het legendarische busje, maar dan volledig nieuw geconcipieerd en gebouwd voor de toekomst.

Thuis en onderweg: zo eenvoudig laadt u uw elektrische voertuig

Gemakkelijk op met de hulp van onze partner EDI, Electric by D'Ieteren, specialist en marktleider in België voor oplaadoplossingen, laad uw voertuig op waar u ook bent, in uw vrije tijd, terwijl u slaapt, werkt of ergens een hapje aan het eten bent. EDI biedt u een zeer complete waaier aan oplaadoplossingen aan en begeleidt u van A tot Z, vanaf de diagnose van uw installatie tot de installatie van uw laadpaal en de keuring ervan.