• 5 jaargarantie 1
 • WLTP-rijbereik402 – 423 km
 • Oplaadtijd 5% tot 80%Ca. 30 min.
 • Vermogen204 PK
 • Laadvolume koffer1 121 L

De ID. Buzz is klaar om de toekomst van de mobiliteit een nieuwe definitie te geven

De nieuwe generatie van de mobiliteit komt eraan: de innovatieve ID. Buzz. Het allereerste 100% elektrische busje van Volkswagen: multifunctioneel, volledig geconnecteerd en helemaal nieuw bedacht. Een elektrisch busje voor familie, vrienden en de uitdagingen van elke dag, zelfs in de smalle straten van de grote steden. Ontdek nu het visionaire design van de ID. Buzz, dat compacte afmetingen combineert met ruimte en innovatieve technologie. Beleef een nieuw gedefinieerd ruimtelijk gevoel in een interieur dat gedeeltelijk uit gerecycleerde materialen bestaat. Laat u inspireren door de omvangrijke connectiviteit en de digitale functies. Laat de moderne e-mobiliteit in de nieuwe ID. Buzz u overtuigen.

Nieuwigheden

Kracht en comfort stijlvol gecombineerd

Zichtbare dynamiek: De nieuwe ID. Buzz GTX komt als het krachtigste model van de serie en is daarmee de krachtigste, standaard VW-bus aller tijden. Een indrukwekkende 250 kW (340 pk) laten de kersrode en uiterst behendige elektrische Bulli in ongeveer 6,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren. Maar niet alleen kracht - ook intelligentie heeft de nieuwe ID. Buzz GTX: Als wereldprimeur heeft de spraakassistent IDA een "ChatGPT"-integratie (AI / Kunstmatige Intelligentie). Ontdek nu nog meer over de nieuwe ID. Buzz GTX.

De nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis tot 7 plaatsen

Meer lucht, meer ruimte, meer plaats voor alles en iedereen: enerzijds een goede omschrijving voor de locatie van de wereldpremière van de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis in Huntington Beach, Californië, anderzijds een goede beschrijving van de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis. Met een toename van 25 centimeter in wielbasis en koetswerklengte ten opzichte van de ID. Buzz Pro (ID. Buzz Pro: stroomverbruik in kWh/100 km, gecombineerd: 21,8 - 20,6; CO₂-uitstoot in g/km, gecombineerd: 0. Voor het voertuig zijn alleen nog verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP en niet volgens NEDC beschikbaar. Gegevens over brandstofverbruik en CO₂-uitstoot, met marges die afhankelijk zijn van de gekozen uitrusting van het voertuig) biedt de ID. Buzz met lange wielbasis niet alleen een totale lengte van 4.962 mm, maar ook meer gebruiksgemak. Zo worden de schuifdeuren bijvoorbeeld 19,2 centimeter breder. En passagiers kunnen nu op grotere voet leven – dankzij 8,5 cm meer voetruimte op de 2e zitrij en 16,5 cm extra op de 3e zitrij. Die laatste zorgt er ook voor dat er nu tot 7 personen comfortabel kunnen zitten. In de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis kun je gewoon rekenen op veel meer ruimte voor wat je ook maar wilt – en zelfs nóg meer.

Testrit ID. Buzz

Laat een testrit met de nieuwe ID. Buzz u overtuigen.
Boek nu een testrit via één van onze Dealers.

Highlights

Het design van een nieuw tijdperk

Een optisch eerbetoon aan het eerste busje maar tegelijk is hij helemaal zichzelf: het expressieve design van de ID. Buzz combineert moderne verhoudingen met innovatieve techniek. Aanverwant met het iconische design van de eerste generatie busjes, is hij naar wens verkrijgbaar in vier tweekleurige lakuitvoeringen. Aanpasbare sfeerverlichting, die optioneel met dertig kleuren verkrijgbaar is, zorgt voor sfeervolle accenten in het interieur. Dankzij het helemaal nieuw bedachte concept met de handig verstelbare stoelen biedt het interieur niet alleen meer plaats en een variabele binnenruimte, maar is ook het inladen zo gepiept. Want als u kiest voor de optionele elektrisch bediende kofferklep, kan u die openen met een voetbeweging zonder dat u de sleutel uit uw tas moet nemen. Dit is mogelijk dankzij de optionele functie Easy-Open. Met slimme functies, een maximale ruimtelijke beleving en het innovatieve lichtdesign weet de nieuwe ID. Buzz over de hele lijn te overtuigen.

De ID. Buzz staat geparkeerd voor een huis met zijdelings geopende deur.

Duurzame mobiliteit over de hele lijn

Holistische duurzaamheid voor een klimaatbewuste toekomst: dat is wat we willen bereiken met de nieuwe ID. Buzz. De nieuwe ID. Buzz zal de individuele mobiliteit veranderen en ons de weg wijzen naar een milieubewuste toekomst. Dankzij zijn interieur zonder dierlijk materiaal en het gebruik van gerecycleerd materiaal op veel plaatsen, onder andere bij de stoel-, vloer- en decoratieve hemelbekleding, brengt hij duurzaamheid en comfort in harmonie.

De cockpit van de ID. Buzz.

Technologie van morgen vandaag al beleven

Het heden en de toekomst verbonden: de nieuwe ID. Buzz maakt indruk met tal van digitale functies. Dankzij Car2X kan de ID. Buzz communiceren met andere geconnecteerde weggebruikers. Zo kan u op voorhand al geïnformeerd worden over mogelijke gevaren en files op uw route3. Indien gewenst met meer dan dertig rijhulpsystemen aan boord en met een goed zicht dankzij de optionele ledmatrixkoplampen – de nieuwe ID. Buzz biedt een hoog niveau van comfort en kwaliteit. Met zijn vast geïntegreerde simkaart is hij ‘always on’: zo houdt u de digitale functies van de ID. Buzz gemakkelijk up-to-date. Met over-the-air updates4 via WeConnect5 kan de software voor de systemen geüpdatet worden met een simpele druk op een knop.

ID. Buzz in stock direct beschikbaar

Op zoek naar een innovatieve, ruime en meteen leverbare gezinswagen … die ook nog eens 100% elektrisch is?

Een grijze ID. Buzz met familieleden die net uitstappen

Buitenaf en binnenin een nieuwe standaard voor ruimtelijk gevoel

Samen milieubewuste mobiliteit beleven: of u nu met het hele gezin onderweg bent of een uitstap maakt met vrienden, in de stad of op het platteland: de nieuwe ID. Buzz is een multifunctionele allrounder, geschikt voor dagelijks gebruik en comfortabel, onder meer dankzij de kleine draaicirkel van nauwelijks meer dan elf meter. Door de maximale plaatsbenutting biedt het plaatsbesparende, compleet nieuw ontwikkelde interieurconcept ook veel ruimte voor de benen. De comfortabele, verstelbare stoelen van de ID. Buzz kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Zelfs met alle passagiers aan boord heeft deze auto met 5 zitplaatsen veel ruimte voor de bagage dankzij de maximuminhoud van 1.121 liter achter de tweede rij6.

Volledig geconnecteerd: connectiviteit en technologie

 • Over-the-air updates4

  Software-updates verhogen de functionaliteit van de digitale systemen in uw ID. Buzz. Die systemen kunnen dankzij over-the-air updates4 via We Connect5 regelmatig geüpdatet en geoptimaliseerd worden, zonder dat een bezoek aan de werkplaats nodig is. Dat gebeurt heel eenvoudig: de over-the-air updates4 worden tijdens de rit op de achtergrond gedownload via de internettoegang van uw ID. Buzz. Zodra een update beschikbaar is, verschijnt hierover een melding in het infotainmentsysteem. U wordt dan door de stappen tot aan de installatie geleid. Terwijl uw ID. Buzz geparkeerd staat, bijvoorbeeld ‘s nachts, wordt de volledige installatie uitgevoerd en reeds bij de eerstvolgende rit geniet u van geüpdatete en verbeterde functies. Zo blijft u up-to-date en profiteert u ook na de aankoop van uw ID. Buzz van onze ultramoderne digitale ontwikkelingen.

 • Car2X

  Voertuigen die in het verkeer met elkaar communiceren, kunnen voor minder files zorgen en voor lokale gevaarlijke punten waarschuwen. Car2X-technologie vergroot aanzienlijk het bereik van de sensoren van een voertuig door ook de gegevens van andere weggebruikers en de infrastructuur te verwerken in de berekening van de huidige totaaltoestand. Door het gebruik van slimme software en elektronica wordt de veiligheid naar nieuwe hoogtes gestuwd. Een voorbeeld daarvan is de dienst ‘Lokale gevarenmeldingen’. De ID.-modellen communiceren bijvoorbeeld in een straal tot 800 meter en binnen milliseconden met elkaar. Dankzij hun vele sensoren herkennen de elektrische auto’s tijdig mogelijke gevaren – en waarschuwen andere weggebruikers in de omgeving automatisch via wifisignalen.

 • Rijhulpsystemen

  Op vraag met meer dan 30 rijhulpsystemen en met de mogelijkheid om met andere voertuigen te communiceren is de ID. Buzz vandaag al klaar voor de mobiliteit van morgen. Het spectrum van de slimme rijhulpsystemen is heel breed: het voor de eerste keer uitvoeren van automatisch in- en uitparkeren, plaatselijke waarschuwingen en gevaarmeldingen (Car2X), de nieuwste versie van de optionele Travel Assist met zwermgegevens8 ... Die laatste kan de rijstrook, de afstand tot de voorligger en de door u ingestelde maximumsnelheid aanhouden. Daarbij maakt de Travel Assist met zwermgegevens onder andere gebruik van de adaptieve rijstrookgeleiding. Het voertuig wordt hier actief in het midden van de rijstrook gehouden. De Travel Assist met zwermgegevens past zich aan uw rijstijl aan en kan ook verder naar links of rechts rijden op de eigen rijstrook in plaats van precies in het midden.8 Bovendien helpt de Travel Assist met zwermgegevens indien gewenst ook actief bij het wisselen van rijstrook op de snelweg.8 Als er zwermgegevens beschikbaar zijn, hoeft de Travel Assist met zwermgegevens slechts op één gedetecteerde rijstrookgrens te vertrouwen om het spoor aan te houden, bijvoorbeeld op secundaire wegen zonder middenstrookmarkeringen.8 Bovendien beschikt de Travel Assist met zwermgegevens over een vooruitziende snelheidsregeling en bochtenassistent. Zo kan de snelheid van het voertuig worden aangepast aan de geldende snelheidsbeperkingen en aan de wegindeling (bochten, rotondes enz.).8 Ook de optionele IQ.Light-matrixledkoplampen werken proactief. In combinatie met de Dynamic Light Assist, schijnen ze dynamisch op en neer en nemen ze de bocht al voordat u dat doet. Het ID. Light helpt u via het optionele navigatiesysteem om nog meer ontspannen deel te nemen aan het verkeer door de instructies van uw infotainment- en rijhulpsystemen te vertalen in makkelijk begrijpbare lichtsignalen. Innovatief en volledig geconnecteerd: met de ID. Buzz arriveert u comfortabeler op uw bestemming.

Kies uw ID. Buzz

Selecteer het uitrustingsniveau en klik op 'Configureren' om van start te gaan.