--:--

ID. BUZZ
Overal thuis.

De toekomst van de mobiliteit mee vormgeven, betekent voor ons: elektrische mobiliteit voor iedereen. Met maximale vrijheid, enthousiasme en persoonlijkheid. Wij ontwikkelen auto’s die tonen wie de mensen zijn die ermee rijden. En hoe zij leven. Daarom bouwen we aan grote ideeën en aan kleine details die de toekomst van iedereen comfortabeler maken.

Gezinsfoto voor de ID. Buzz.

Compacte wagens, CUV of limousine, onze ID.-modellen werden perfect gesneden op jouw maat en zijn een weerspiegeling van jouw unieke blik op de wereld. Zoals de conceptcar ID. BUZZ. Met het elektrische busje halen we de iconische Bulli weer naar de toekomst. En bieden we je nog meer vrijheden om de wereld te ontdekken. Zo blijf je een avonturier. Waar je ook bent. De ID. BUZZ is een conceptstudie, op het productiemodel is het dus nog even wachten. Maar voorpret staat bekend als het grootste plezier, weten we.

--:--

De ID. BUZZ. Uitgerust met onze beste ideeën definieert hij opnieuw wat een auto vandaag kan zijn: een wegwijzer, een huis op wielen, een creatieve ruimte. En als je dat wil, kent de ID. BUZZ jouw lievelingssongs. Hij weet ook hoe hij jou tijdens je reis het beste kan ondersteunen. Met bijvoorbeeld zijn aanpasbare ruimteconcept en veel plaats voor je gezinsleden en hun avonturen. Rijd samen de natuur in en breng er de nacht door. Via het AR-head-updisplay vind je vanzelf de verst afgelegen plekken. Ineens word je de wind en de zee gewaar. Herinneringen leven weer op. Net zoals de ontwakende ogen van de ID. BUZZ wanneer hij jou met zijn intelligente ledkoplampen persoonlijk begroet.

ID. Buzz von der Seite auf einer Landstraße.

De ID. BUZZ van Volkswagen is een familievriend. En jouw begeleider in het drukke leven van alledag. Want het elektrische busje biedt gewoon alles wat jouw leven gemakkelijker maakt: modern comfort, een geheel nieuw interieurdesign en weldra ook een volledig geautomatiseerde rijmodus. Zo word je als bestuurder zelfs bijzitter. En ben je vrij om te doen wat jou invalt.

Ruimtewonder. Met grote avonturen in petto.

Zodat jij in je ID. BUZZ steeds flexibel bent, hebben wij gezorgd voor een optimale benutting van de ruimte. De royale kofferruimte kan grote ideeën herbergen. En als je wil, tover je de binnenruimte in een handomdraai om naar nog meer opbergruimte. Heel simpel dankzij het flexibele zitconcept.

Blik van binnenuit doorheen het panoramadak van de ID Buzz.

AR head-updisplay. Hightechdesign voor padvinders.

De ID. BUZZ wijst je de richting. Zijn AR head-updisplay projecteert de navigatie rechtstreeks voor de wagen op de rijweg. En door de augmented reality-projectie zie je de pijlen precies daar waar je naartoe moet. Zo bereik je altijd je bestemming zonder je blik van de rijbaan halen.

Het AR head-updisplay in de ID. Buzz navigeert zonder dat de bestuurder zijn ogen van de weg hoeft te halen.

Led-ogen. Met oog voor het essentiële.

In plaats van zijn typische ronde koplampen heeft de ID. BUZZ intelligente ‘led-ogen’ die interactief met bestuurder en voorbijgangers communiceren. Wil je bijvoorbeeld afslaan, dan schijnen de koplampen in de gewenste richting. En wanneer de ID. BUZZ voetgangers en fietsers aan de rand van de rijweg registreert, kijkt hij naar hen en trekt discreet de aandacht met lichtsignalen. Dat is pas vooruitkijken, of niet?

Touchpad. Het stuurwiel heruitvinden.

De ID. BUZZ is zo gemakkelijk te besturen omdat alles intuïtief op jou is ingericht. In de cockpit behoren knoppen en toetsen tot het verleden. Dankzij een touchpad in het stuur volstaat een lichte aanraking om de functies te activeren. Tik gewoon op het stuur en je volgende avontuur kan beginnen.

Stuur met touchpad van de ID. Buzz.

Gebouwd voor de stad van morgen

Slim, wendbaar en duurzaam: wie van de Transporter houdt, zal zeker weg zijn van de ID. Buzz Cargo. Deze nieuwkomer benut elk hoekje dat we hebben vrijgemaakt voor slimme op- en ombouwoplossingen. Hij kan ook extra energie in de auto halen via het zonnedak (bv. voor het 230 V onboard-stopcontact). Hij kan gewoon zo veel dat hij meer is dan een Transporter met een elektrische motor. Het is dan ook een ID. Buzz Cargo.

Newsletter

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Volkswagen.