2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
e-crafter bleu 3/4 avant campagne

De e-Crafter.

Elektrisch. Praktisch. Innovatief. De toekomst van het bedrijfsvoertuig.

Nieuwe tijden vereisen nieuwe antwoorden. Dat geldt zeker voor het uitbreidende leveringsverkeer in de binnenstad. Met de e-Crafter beschikken koerier-, expres- en pakjesdiensten vandaag over het eerste zuiver elektrische model van Volkswagen Commercial Vehicles, dat al overweg kan met de uitdagingen van morgen. En dat zonder toegevingen op het vlak van laadruimte. Zoals u van de Crafter van de toekomst verwacht.

De technologie van morgen vandaag al inzetten.

Steeds een stap voor blijven: dankzij de jongste technologie voldoet de e-Crafter als zuiver elektrisch voertuig aan uw dagelijkse noden. Volledig vermogen met een plaatselijke nuluitstoot – dat mag u van de Crafter van de toekomst verwachten.

 • Elektromotor.

  Hoog vermogen, laag gewicht.

  In de plaats van een verbrandingsmotor zit in de motorruimte een zeer compacte en daardoor veel lichtere elektromotor, die bij het gebruik plaatselijk niets uitstoot. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Elektromotoren zijn daarenboven namelijk extreem stil, ze vergen veel minder onderhoud en ontwikkelen vanaf stilstand en over het hele toerenbereik een constant koppel. Bovendien accelereert het voertuig vooral in de eerste 60 meter krachtiger en dankzij de eentrapsautomaat gebeurt dat ook volledig zonder onderbrekingen.

 • Vermogenselektronica.

  Verbindt de stroom met de aandrijving.

  De vermogenselektronica is de centrale bouwsteen van een elektrische aandrijflijn. Zij regelt de verbinding met de hoogspanningsbatterij en voedt energie aan zowel de boordelektronica als de elektromotor.

 • Recuperatie.

  Energie winnen tijdens het remmen.

  Bij het remmen wordt bewegingsenergie gerecupereerd en door een generator in elektrische energie omgezet. Die wordt in de hoogspanningsbatterij opgeslagen en vervolgens weer ingezet in het boordnet en bij het optrekken.

Veel mogelijkheden om uw elektrovoertuig op te laden.

Elke situatie veilig onder controle – dankzij onze rijhulpsystemen.

De e-Crafter heeft standaard diverse rijhulpsystemen en staat bij dagelijks gebruik steeds aan uw zijde. Zo komt u comfortabel en stressvrij op uw bestemming aan.

 • Begeleidingssysteem ’Front Assist‘ met City-noodremfunctie.

  Helpt bij kritische afstanden, gedetecteerd door middel van een radarsysteem, om de remweg te verkorten. Waarschuwt de bestuurder in gevaarlijke situaties visueel, akoestisch en met een remstoot.

 • Sensor-based side protection.

  Controleert de voertuigflanken en geeft een visueel en auditief waarschuwingssignaal bij te dicht naderen van palen, muren of voetgangers.

 • Rijstrookassistent ’Lane Assist‘.

  Stuurt bij onopzettelijk verlaten van de rijstrook tegen en waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal en een melding in het multifunctionele scherm.

 • Zijwindassistent ’Crosswind Assist‘.

  Is standaard en een deelfunctie van het elektronische stabilisatieprogramma en grijpt bij stevige rukwinden automatisch in op de remmen.

Technische gegevens.

De e-Crafter is beschikbaar in een Bestelwagen-versie met een middellange wielbasis (L3), middelhoog dak (H3) en voorwielaandrijving. 

Rijbereik
160 km
Capaciteit batterij
35,8 kWh
Laadtijd (WS/GC tot 80 %)
05:20 h/00:45 h
Gemiddeld stroomverbruik
21,5 kWh/100 km
Motorkracht, max.
100 kW
Koppel, max.
290 Nm
Topsnelheid
90 km/h
CO2-uitstoot
0 g/km
Laadvermogen
978 kg
Volume laadruimte
10,7 m3
Maten laadruimte Bestelwagen      
3.201 mm x 1.832 mm x 1.861 mm

Tot uw dienst.

Voor meer informatie.