The circle of life

Waarom de California zoveel meer is

Lio is echtgenoot en vader, loper en klimmer, natuurmens en tuinaannemer en … de trotse eigenaar van een campervan, de Volkswagen California T6. In vier sfeervolle, intieme filmpjes vertelt hij zijn verhaal. En laat hij zien waarom de California voor hem veel meer is dan een auto, onlosmakelijk verbonden met zijn leven en dat van zijn gezin.

Onderweg, en toch thuis

Naarmate het moment om op vakantie te vertrekken nadert, groeit ook de opwinding en de voorpret ten huize Lio. Iedereen maakt zich klaar voor de trip en verzamelt spullen die belangrijk en nuttig genoeg zijn om mee te nemen. De California T6 past perfect in dit plaatje: compact, sober, praktisch en efficiënt, maar tegelijk knus en comfortabel genoeg om je ook onderweg helemaal thuis te voelen.

--:--

Grenzen opzoeken

Lio was van kinds af aan een buitenbeentje, niet gemaakt om in de pas te lopen. Om te ontsnappen aan het keurslijf van de school en de problemen thuis trekt hij de natuur in en begint hij te lopen. Later ontdekt hij bergbeklimmen en ijsklimmen. Hij tast zijn fysieke grenzen af en zijn avonturen worden alsmaar extremer. Maar hij komt ook tot het besef dat dit alles niks waard is als je het niet met iemand kan delen.

--:--

Een met de natuur

Zijn ontmoeting met Amandine maakt Lio zachter, en in hun oude buscamper, de T3 Westfalia beleven ze als nieuw samengesteld gezin prachtige tijden. Maar met de geboorte van hun dochtertje wordt de auto te klein en moeten ze hem met pijn in het hart van de hand doen. Ondertussen heeft Lio als zelfstandig tuinaannemer de perfecte job gevonden om tot rust te komen en een te worden met de natuur. En wanneer de lokroep toch te sterk wordt, trekt hij er weer op uit.

--:--

Geschiedenis op wielen

Net wanneer Lio de band met zijn vader terug aanhaalt, slaat het noodlot toe. Z’n vader wordt ernstig ziek en overlijdt niet veel later. Met het geld dat ze erven, koopt het gezin een gloednieuwe California T6, die hen op magische plekken brengt en unieke ervaringen bezorgt. Lio voelt er zelfs de aanwezigheid van zijn vader in, en hoopt stiekem dat z’n kinderen later de auto overnemen, en daarbij ook alle avonturen die ze samen in deze mythische wagen beleefd hebben.

--:--

Huur een Volkswagen California

Geïnspireerd? Huur zelf een camper en maak uw eigen avontuur.