Leveringstermijn van nieuwe wagens

Er bestaan veel redenen voor langere leveringstermijnen.

  • de toegenomen vraag;
  • de beperkte beschikbaarheid van halfgeleiders;
  • de bevoorradingsproblemen op de internationale markt.

Gevolgen van de grote vraag

Door online shopping met snelle verzending zijn we gewend geraakt aan de bliksemsnelle levering van onze bestellingen. Bij wagens is een leveringstermijn van drie tot zes maanden daarentegen volkomen normaal. Bovendien is de autosector wereldwijd getroffen door vertragingen in de toeleveringsketen. Een uitdaging waarmee vandaag vrijwel alle fabrikanten te kampen hebben en die ook de wachttijd van nieuwe voertuigen met een andere soort aandrijving binnen afzienbare tijd zal verlengen.

 

Bevoorrading op de internationale markt

De huidige situatie in Oekraïne verergert bovendien de bevoorradingsproblemen op de internationale markt. Ondanks wereldwijde knelpunten in de bevoorrading en vertragingen in de toeleveringsketen stellen wij alles in het werk om zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen.

Gevolgen van de halfgeleidercrisis

Ook de halfgeleidercrisis treft delen van de autosector. Want in moderne wagens worden speciale chips met een verhoogde betrouwbaarheid gebruikt, die niet zomaar door een alternatief product vervangen kunnen worden. De beperkte beschikbaarheid kan de productie van de modellen in kwestie vertragen en zo tot langere wachttijden leiden. Wij rekenen op een aanzienlijke verbetering in de loop van 2023. 

Vragen en antwoorden